Skip to main content
Tips

Waarom voorbereiden op de borstvoeding?

Borstvoedingacademie-master-class

Waarom voorbereiden op de borstvoeding?

Tijdens de zwangerschap staat de voorbereiding op de bevalling centraal.
Het is alsware de top van de berg.

Probeer je dit eens in te beelden: Zie het als een berg die je vanaf beneden moet op klimmen.

  • Jij bent zwanger en wil alles weten over je kindje in je buik.
  • Jij eet gezond, doet alles om je kindje een zo gezond mogelijke te laten komen.
  • Je leert over de bevalling en hoe je deze het beste door kan komen. Wellicht volg je een zwangerschapscursus, een hypnobirthing cursus of vraag je een doula ter ondersteuning.
  • De top van de berg is de bevalling. De geboorte van je kindje.

Maar wat komt er na die bergtop allemaal in beeld? Zie jij al die andere bergen nu ook verschijnen? Dat is een tegenvaller als je maar 1 berg verwachte….

Een van die bergen of meerdere bergen die volgen kunnen te maken hebben met Borstvoeding, krampjes, onrust, slaapgedrag, babygedrag leren lezen en ga maar door.

Heb jij al nagedacht over het geven van borstvoeding?
Borstvoeding is de belangrijkste voeding voor je kindje.

Met goed borstvoeding beleid zal je kindje:

  • Goed groeien.
  • Antistoffen binnen krijgen.
  • Tevreden zijn.
  • Na de voeding ontspannen zijn.
  • Lekkerder slapen.

Als je overweegt om borstvoeding te geven, dan kan ik je mijn online cursus over borstvoeding van harte aanbevelen. Hier zijn een aantal redenen waarom:

Je kunt leren van de expert: Mijn online cursus over borstvoeding is ontwikkeld door mij, de lactatiekunde. Ik ben sinds 2011 Lactatiekundige IBCLC en heb duizenden gezinnen mogen begeleiden bij borstvoeding. Ook heb ik als achtergrond mijn Kraamzorg opleiding en de nodige ervaring als Kraamverzorgende.

Je krijgt toegang tot waardevolle informatie en tips die jou kunnen helpen om succesvol borstvoeding te geven.

Jij kunt op je eigen tempo leren: Met mijn online cursus leer jij op je eigen tempo en op een moment dat het jou uitkomt. Je hoeft dus niet naar een fysieke cursus te gaan en kunt het materiaal herhalen zo vaak als je wilt.

Je kan de partner er bij betrekken: Borstvoeding geven is een gezamenlijke inspanning. In mijn online cursus is er ook aandacht voor de rol van de partner en hoe deze kan ondersteunen bij borstvoeding.

Je krijgt praktische tips en advies: In mijn online cursus vindt je praktische tips en advies over verschillende aspecten van borstvoeding, zoals het aanleggen van de baby, hoe je kunt omgaan met eventuele problemen, hoe je melk kunt afkolven en opslaan, en nog veel meer.

Het volgen van mijn online cursus kan u ook geld besparen. Je hoeft namelijk geen fysieke cursus te volgen, de zorg van een Lactatiekundige is minder vaak nodig en je kunt bovendien veel besparen op de kosten van flesvoeding.

Kortom, mijn online cursus over borstvoeding kan jou helpen om je baby de best mogelijke start te geven en je te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Ik hoop dat ik je heb kunnen motiveren om deze cursus te volgen en ik wens je veel succes met uw zwangerschap en het geven van borstvoeding!