Skip to main content
Tips

Feiten en Fabels over Borstvoeding

Borstvoedingacademie-recensie

Feiten en Fabels over Borstvoeding

Er zijn veel feiten en fabels rondom borstvoeding. Hier zijn enkele voorbeelden:

Feit: Borstvoeding is de beste voeding voor een pasgeboren baby. Het bevat alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen, en het helpt ook bij het opbouwen van het immuunsysteem van de baby.

Fabel: Borstvoeding is pijnlijk. Hoewel het geven van borstvoeding in het begin ongemakkelijk kan zijn, hoort het geen pijn te doen. Als het pijn doet, kan dit duiden op een probleem zoals verkeerd aanhappen.

Feit: Moedermelk verandert van samenstelling om aan de behoeften van de baby te voldoen. Moedermelk past zich aan de groeiende behoeften van de baby aan en verandert van samenstelling naarmate de baby ouder wordt.

Fabel: Flesvoeding is net zo goed als borstvoeding. Hoewel kunstmatige formules ontworpen zijn om de voedingsbehoeften van baby’s te voldoen, mist het de specifieke voedingsstoffen en antistoffen die in moedermelk voorkomen.

Feit: Borstvoeding kan de gezondheid van de moeder verbeteren. Borstvoeding kan het risico op borst- en eierstokkanker verminderen, helpt bij het verminderen van bloedingen na de bevalling en helpt bij het terugbrengen van de baarmoeder naar zijn oorspronkelijke grootte.

Fabel: Borstvoeding maakt de borsten slapper. Borstvoeding heeft geen invloed op de vorm of grootte van de borsten. Factoren zoals leeftijd, genetica, zwangerschap en gewichtsverandering hebben meer invloed op de vorm van de borsten dan borstvoeding.

Feit: Borstvoeding kan uitdagend zijn en ondersteuning is belangrijk. Het geven van borstvoeding kan in het begin uitdagend zijn, en ondersteuning van partner, familie en zorgverleners kan helpen bij een succesvolle ervaring.
Je kan hiervoor mijn online cursus volgen, deBorstvoeding Academie.

Wil jij eerst een gratis masterclass volgen over Feiten en Fabels rondom Borstvoeding?Schrijf je hier in.