Skip to main content
Tips

Borstvoeding geven, een keuze of een gegeven?

Borstvoedingacademie-cursus

Borstvoeding geven, een keuze of een gegeven?

Als aanstaande moeder ben je waarschijnlijk bezorgd over het maken van de beste keuzes voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Eén van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen is of je borstvoeding wilt geven of niet.

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je baby te voeden en heeft tal van voordelen voor zowel jou als je kind. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen die je baby nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen, en het is ook gemakkelijker verteerbaar dan flesvoeding.

Borstvoeding heeft ook voordelen op lange termijn voor je baby. Het kan helpen om het immuunsysteem van je baby te versterken en het risico op bepaalde ziekten en infecties te verminderen. Bovendien kan borstvoeding de cognitieve ontwikkeling van je baby stimuleren en bijdragen aan een betere emotionele band tussen jou en je kind.

Voor jou als moeder heeft borstvoeding ook tal van voordelen. Het kan helpen om je vloeien na de bevalling te verminderen en kan bijdragen aan een sneller herstel. Bovendien verbrandt het geven van borstvoeding calorieën, wat kan helpen om het gewicht te verminderen dat je er tijdens de zwangerschap bij hebt gekregen.

Het geven van borstvoeding helpt ook een emotionele en fysieke band tussen jou en je baby creëren. Het kan helpen om stress te verminderen en kan bijdragen aan een gevoel van voldoening en empowerment als moeder.

Kortom, borstvoeding geven is een belangrijke en waardevolle keuze voor zowel jou als je baby. Het is een natuurlijke en gezonde manier om je baby te voeden en kan helpen om een sterke band tussen jullie te creëren. Overweeg daarom zeker om borstvoeding te geven en praat erover met je verloskundige of lactatiekundige om je te helpen bij het maken van de beste beslissing voor jou en je baby. Je mag mij daar ook over benaderen via een prive bericht.

Liefs, Geerte